Gledelig med en ny forebyggende migrenebehandling

Juli 2024

Aquipta er nå tilgjengelig for refusjon

Vi er veldig glade for at Aquipta nå har blitt tilgjengelig som forebyggende behandling på individuell refusjon for de av oss med kronisk migrene. Kronisk migrene er en livshemmende sykdom som kan være utfordrende å behandle, og undersøkelser blant 880 av våre medlemmer viser at hele 72% måtte prøve mer enn en CGRP-hemmer for å få tilfredsstillende effekt. Det er en viktig grunn til at Aquipta er et kjært tilskudd til verktøykassen for de som lever med kronisk migrene.

Venter spent på at den nyeste anfallsbehandlingen også skal bli godkjent

Nå venter vi spente og håpefulle på at også Vydura skal bli godkjent. Vydura er en ny anfallsbehandling mot migrene i tablettform. Den første nye anfallsmedisinen siden triptanene kom for 30 år siden. Den vil bli svært verdifull for alle med migrene som ikke kommer i mål med triptaner, som ikke kan bruke triptaner pga. andre helsetilstander, eller står i fare for å utvikle MOH (medikamentoverforbrukshodepine). Vi håper at den nye anfallsmedisinen skal bli tilgjengelig for refusjon snart, slik at vi i Norge kan få samme tilgang til Vydura som Sverige, Danmark og Finland. De fikk alle godkjenning for refusjon i 2023.

 

  • Aquipta er forebyggende migrenebehandling i tablettform. Den tas daglig.
  • Vydura er anfallsbehandling mot migrene i tablettform. Den tas ved første tegn på migreneanfall.
  • Begge tilhører legemiddelgruppen Gepanter, som er CGRP-hemmere med så små molekyler at de kan tas som tabletter.

Lær mer om hodepine

Relaterte artikler

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter