fbpx

Aimovig på norske apotek fra 1. oktober

Publisert av Anne Christine Poole den

Aimovig (Erenumab) er et medikament som kan brukes forebyggende mot migrene hos voksne som har minst 4 migrenedager hver måned.

Aimovig ble EMA-godkjent (European Medicines Agency) den 26/7 2018.

Vi i Hodepine Norge har jobbet aktivt for å få denne medisinen raskest mulig prissatt i Norge, slik at den kan komme ut på apotekene våre. Prisen er høyere enn forventet med kr. 5.465 pr dose. En dose er 70 mg. Noen pasienter klarer seg med en slik dose pr måned, mens andre trenger 140 mg pr måned. De må altså betale kr.10.930  dersom de ønsker å starte behandlingen allerede nå. Vi er overrasket over at prismodellen er blitt forskjellig fra USA, noe som gjør at prisen for 140 mg blir urimelig høy.

Nytt regelverk for blåreseptordningen som trådte i kraft 1. januar 2018, får konsekvenser for individuell stønad. Det betyr i praksis at HELFO ikke kan innvilge individuell stønad til Aimovig før en såkalt metodevurdering er gjennomført. Det vil derfor ta tid før pasientene kan få tilgang til de nye legemidlene gjennom refusjonsordningen. Det vil også helt klart bli restriksjoner på hva som skal til for å få disse på blå resept når den tid kommer, forhåpentligvis i løpet av 2019.

Vi følger saken videre og kommer med informasjon fortløpende. Konkrete spørsmål kan gjerne rettes til oss på torsdagschatten – gratis for medlemmer hver torsdag kl. 20:00 – 21:00.