Behandling med svakstrøm ga lindring for de med kronisk spenningshodepine

40 personer i Vestfold deltok i studien.

En fersk studie utført ved Sykehuset i Vestfold, har undersøkt om svakstrømbehandling kan hjelpe mennesker med kronisk hodepine. Dette er en behandlingsform hvor man bruker en svak elektrisk strøm utenpå hodet, for å påvirke hjernens aktivitet.

I studien deltok 40 personer med diagnosen tensjonshodepine (spenningshodepine). Deltakerne ble tilfeldig tildelt enten aktiv svakstrømbehandling eller en placebo-behandling i løpet av fire uker. Resultatene viste at de som fikk aktiv behandling hadde en signifikant forbedring i daglig funksjon og smertenivå sammenlignet med de som fikk placebo.

Elektroder på hodet

TDCS, Transcranial direct current stimulation kan oversettes til Transkranial likestrømsstimulering. Transkranial betyr gjennom kraniet.
Behandlingen foregikk ved at elektroder ble festet på hodet etter en standard metode, og så fikk deltakerne åtte behandlinger à 30 minutter, med to til tre dagers mellomrom.

Mer forskning trengs

Det mest oppmuntrende med denne studien er at effektene av behandlingen varte i opptil 12 uker etter at behandlingen var avsluttet. Dette tyder på at svakstrømbehandling kan være et lovende alternativ for de som lider av kronisk spenningshodepine, spesielt for de som ønsker å unngå medisiner eller der medisiner ikke gir tilstrekkelig lindring.

Disse funnene gir viktig kunnskap, men forskerne understreker at det trengs større studier for å bekrefte resultatene.
Studien er publisert i tidsskriftet Frontiers in Pain Research

Transcranial direct current stimulation for chronic headaches, a randomized, controlled trial

Se også artikkel hos forskersonen.no: https://www.forskersonen.no/medisin-og-helse-meninger-populaervitenskap/dette-kan-redusere-kronisk-hodepine/2350798

 

Lær mer om hodepine

Relaterte artikler

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter