Gnist og lysømfintlighet

Appen Gnist

Gnist er en app som våre medlemmer kan bruke til å holde oversikt over medlemskap i ulike foreninger, lag og organisasjoner. Flere av dere er allerede på Gnist. Her kan du se om du har fått faktura, og om den er betalt. Det er spesielt nyttig for oss som må ha betalt medlemskap for å bruke chat med legene på torsdag kveld.

Utsending av faktura fra Hodepine Norge i år er noe forsinket, men kommer snart, og da vil den ligge i appen. En kalender over arrangementer skal også ligge her.

Du trenger ikke ha Facebook eller andre sosiale medier for å bruke appen. Men om du har Vipps kan du logge inn med den om du vil, du får instruksjoner når du har lastet ned.

Appen finner du i Google play eller App store.

Lys til besvær!

I disse dager går vi mot lysere tider, som vi på ene siden er veldig glade for. Men på andre siden er vi mange som er lysømfintlige.

Det finnes løsninger hos optikere, gjerne en optometrist om du har det i nærheten. En optometrist er fagutdannet, og kan undersøke, og finne ut hvilke hjelpemidler du kan bruke i forhold til din lysømfintlighet.

Lysintoleranse er veldig individuelt, noen trenger glass som går mot gult, andre mot blått. Selv bruker jeg gult + grått både i solbriller, kontaktlinser og vanlige briller.

Det er enorm forskjell på bare vanlige solbrilleglass, og tilpassede. Det selges også «migrenebriller» med rosa glass, men for min del hjalp det ikke. Men som sagt alt er individuelt, og jeg anbefaler virkelig å oppsøke en optometrist for å få solbriller tilpasset deg.

Av innfatninger kan det meste brukes, men det er lurt å ha noen som dekker godt foran og på sidene. Personlig har jeg Jackie Ohh fra Ray-Ban, som er byttet ut med glass i min farge.

Briller og linser for lysømfintlighet kan i noen tilfeller dekkes av NAV, om du har andre synsutfordringer i tillegg. De dekker dessverre ikke om du «bare» har migrene. Dette kan du snakke med optometristen om.

Hodepine Norge har rabatt for medlemmer hos Axon Optics, les mer om medlemsfordeler på hjemmesiden.

Lær mer om hodepine

Relaterte artikler

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter