Hva er MOH?

Raske fakta om Medikamentoverforbrukshodepine

Du kan få MOH av triptaner (spesifikk anfallsmedisin mot migrene), av reseptbelagte smertestillende og av helt vanlige smertestillende som kan kjøpes uten resept på apotek, i butikken og på bensinstasjonen.

Det er ikke så lett å skille medisinhodepinen fra annen hodepine. Den er faktisk kjent for å etterligne den hodepinen du allerede har.

Det er ingen grunn til å skamme seg over å få MOH. Dette er en situasjon de fleste uforvarende havner i, fordi vi tar medisiner for å klare å fungere i dagliglivet.

80% av de som utvikler MOH, har diagnosen migrene fra før.

Symptomer på Medikamentoverforbrukshodepine

Diagnosekriterier

Forebygging og behandling av Medikamentoverforbrukshodepine

Ofte stilte spørsmål om MOH

Nei, i utgangspunktet utløses MOH kun av medisin du tar for å behandle selve hodepinen. Du trenger ikke være redd for å få MOH av smertestillende behandling for andre sykdommer eller symptomer.

MOH er kjent for å etterligne den hodepinen du har fra før. Derfor vil den antakelig ligne på den migrenehodepinen du er vant med.

Den eneste måten å vite helt sikkert, er å være helt uten anfallsmedisin en periode. Hvis det er MOH pleier bedringen å komme ganske raskt, og oftest i løpet av de 2 første ukene.

Ja dette er et godt poeng. Medikamentoverforbrukshodepine er ikke et godt ord, nettopp av den årsaken du nevner og vi ønsker på sikt å jobbe for en endring til et ord som er mer beskrivende. Det ønsker vi å gjøre i en sammenheng der vi ser på det generelle språket rundt hodepinesykdommer. Slikt arbeid foregår også i andre land, som f.eks. i USA, hvor CHAMP har gitt ut en språk- og bildeguide for migrene https://headachemigraine.org/headache-and-migraine-disease-language-and-image-guide/  

Hjelp til å leve med sykdommen

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter