Hva er Trigeminusnevralgi?

Raske fakta om Trigeminusnevralgi

Denne hodepinetypen har fått navnet sitt fra Trigeminusnerven, eller trillingnerven, som er ansvarlig for følesanser i ansiktet. Ordet nevralgi betyr nervesmerter.

Trigeminusnerven består av tre grener, og smertene ved trigeminusnevralgi er vanligvis lokalisert til de grenene som forsyner områdene i midtre og nedre del av ansiktet med følenerver.

Sykdommen er sjelden, men forekomsten øker med alderen. Den rammer som regel personer over 50 år, og er noe hyppigere hos kvinner.

Det antas å være 15-16 personer per 100.000 som har sykdommen.

Symptomer på Trigeminusnevralgi

Diagnosekriterier for Trigeminusnevralgi

Forebygging og behandling av Trigeminusnevralgi

Ofte stilte spørsmål

For noen finner man ingen forklaring på årsaken til sykdommen. Anfallene skyldes en overfølsomhet i nerven som for mange kan skyldes vedvarende trykk mot nerven fra en blodåre eller være en følge av herpes zoster infeksjon. Personer med multippel sklerose er mer utsatt enn andre for å få tilstanden.

Diagnosen stilles på grunnlag av sykehistorien din. Symptomene er typiske. For å utelukke underliggende sykdom bør det utføres bildeundersøkelse av hjernen med MR.

Sykdomsaktiviteten varierer, men tilstanden har en tendens til å brenne ut med årene. Plagene kan imidlertid vedvare i svært mange år. Mellom anfallene er du smertefri, og bruk av medikamenter vil dempe intensiteten av anfallene betydelig

Hjelp til å leve med sykdommen

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter