Hva er hemiplegisk migrene?

Raske fakta om Hemiplegisk migrene

Symptomene på Hemiplegisk migrene kan ligne på andre alvorlige sykdommer som hjerneslag og epilepsi. Når du blir utredet ønsker legene derfor oftest å ta bilder av hjernen for å være helt sikker på at det ikke er andre årsaker til symptomene.

Aurasymptomene varer oftest under 72 timer, men i unntakstilfeller kan de også vare lenger.

Anfallene kan være skremmende både for de som selv opplever dem, og for pårørende.

Undersøkelser i USA og Danmark tyder på at o,o1% av befolkningen kan ha Hemiplegisk migrene. Det tilsvarer rundt 500 personer her i Norge. Men tallet er veldig usikkert.

Tilstanden er 3 ganger så vanlig hos kvinner som hos menn.

Hemiplegisk migrene starter gjerne i barndom/ungdom, og gjennomsnittlig debutalder er mellom 12 og 17 år. Denne hodepinesykdommen er oftest arvelig. (Familiær Hemiplegisk migrene)

Noen gener er kartlagt og kan avsløres via blodprøver. Hemiplegisk migrene forekommer også noen få ganger uten kjent arvelighet.

Sammen med kolleger i Leiden, Nederland ser Norske forskere på om det kan være flere enn de til nå kartlagte genene som spiller inn ved Familiær hemiplegisk migrene.

Symptomer på Hemiplegisk migrene

Diagnosekriterier for Hemiplegisk migrene

Forebygging og behandling av Hemiplegisk migrene

Ofte stilte spørsmål om Hemiplegisk migrene

Første gang vil legene utrede for andre årsaker til symptomene ved hjelp av MR. Når du har en kjent hemiplegisk migrene, er det ikke grunn til å kontakte lege med mindre symptomene varer utover 72 timer.

Hjelp til å leve med sykdommen

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter