fbpx

Lærerikt fagmøte i Oslo

Publisert av Laila Mathisen den

Informasjonsmøte på Litteraturhuset 11 juni

Vårens siste fagmøte om hodepine og migrene fant sted på Litteraturhuset i Oslo sist uke. Her fikk de fremmøtte først en introduksjon av forbundet. Møtet ble direkteoverført via YouTube, slik at medlemmene kunne følge det fra der de befant seg.

Hodepine hos barn

Så fikk vi høre om hodepine og migrene hos barn. Lege Tine Poole fortalte hvordan hun selv opplevde å vokse opp med migrene, og viste filmer av barn og unge som ga oss innblikk i sine utfordringer. Vi fikk se at ja, barn kan også ha migrene, og de kan og bør få behandling. Det er viktig å starte behandling tidlig for å unngå at hodepinen blir kronisk. Her kan du se mer om hodepine hos barn og ungdom

Innlegget om hodepine hos barn og unge, er laget i samarbeid med FKS
Ringvirkninger av migrene

Kognitiv terapeut Olav Elvemo, beskrev hvordan migrene, og spesielt den kroniske varianten kan gi mentale utfordringer. Man trenger en bruksanvisning for hvordan leve livet sitt med så mye smerter. Olav jobber med mestringsstrategier, og inviterte tilhørerne til å ta kontakt med forbundet for mer informasjon om temaet.

Siste nytt om behandling

Nevrolog Aud Nome Dueland informerte om nyeste behandlingsmetoder mot migrene og andre hodepinesykdommer. Hun guidet oss gjennom medikamentell behandling, ikke-medikamentell behandling, og fortalte om hvilke behandlingsmetoder som fortsatt er til uttesting og ventes å komme på markedet fremover.

Foredragsholderne svarer på spørsmål fra salen
Spørretimen

Til slutt tok foredragsholderne i fellesskap i mot spørsmål fra publikum i salen. Man kunne spørre direkte fra plassen sin, eller levere inn spørsmålskortene som var levert ut på forhånd, for de som ønsker å spørre anonymt.
Dette er så lærerikt både for den som spør, og for oss andre som lærer noe nytt av andres spørsmål og legenes svar.

Flere fagmøter til høsten

Til høsten kommer vi med fagmøter flere steder i landet. Vi skal snart planlegge steder og datoer, og vil informere medlemmene våre så snart det er klart.

Støttespillere

Hodepine Norge mottar støtte til møtet fra: