Legene har fått en ny guide for hvordan skille mellom migreneaura og TIA (Transitorisk iskemisk attakk)

Migreneaura kan en sjelden gang gi slaglignende symptomer

Noen har migrene med aurasymptomer som gir svakhet/nummenhet i i hele eller deler av halve kroppen.
Hemiplegisk migrene er en sjelden undertype av migrene med aura, som gir anfall med forbigående nedsatt kraft/lammelse, vanligvis i den ene siden av kroppen – og andre aurasymptomer som nummenhet, taleproblemer eller koordineringsvansker i arm eller fot.

Mange med denne formen for migreneaura har opplevd å være bekymret for om det kan være noe mer alvorlig. En nylig publisert artikkel i Tidsskriftet for Den norske legeforening tar for seg dette viktige temaet. Artikkelen forklarer hvordan legen kan skille mellom migreneaura og transitorisk iskemisk attakk (TIA), som er en kortvarig episode med hjernesymptomer som kan være et varselsymptom for hjerneslag.

En hjelp for legene som skal vurdere symptomene

Artikkelen gir nyttig innsikt i hvordan helsepersonell vurderer og skiller mellom de to tilstandene. Den tar for seg faktorer som alder, symptomenes varighet, og andre risikofaktorer for hjerneslag.

Hvis du er i tvil om symptomene dine er tegn på noe alvorlig, bør du alltid ta kontakt med lege.


Lær mer om hodepine

Relaterte artikler

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter