fbpx

Likepersoner på Snapchat

Kanal for erfaringsdeling og erfaringsutveksling

På Snapchat kan du følge kanalen @hodepinedagbok, som består av en gruppe hodepinerammede som deler sine erfaringer med å leve med hodepinesykdom. Det foregår ved at du hver dag kan følge en person fra morgen til kveld, der vedkommende deler stort og smått fra sin hverdag, og også er åpen for personlige samtaler via Snapchats innebyggede chat-funksjon.

Dette bildet kan du lagre på telefonen din og så scanne fra Snapchat, eller du kan søke etter hodepinedagbok i Snapchat

Faste medlemmer og gjester

Her treffer du folk med forskjellige hodepinesykdommer, som Klasehodepine, migrene, paroxysmal hemikrani, ishakkehodepine, hodepine etter hjernerystelse og trigeminusnevralgi.

Kanalen har også gjester. Det er folk som selv er rammet av hodepinesykdom, eller fagpersoner. Hvis du ønsker å være gjest, kan du sende en epost til hodepinedagbok@gmail.com

Temaer

@hodepinedagbok tar opp forskjellige temaer. Eksempler kan være: Pårørende, hodepine hos barn, hjelpemidler, skole og utdanning, arbeid, utredning, sex og samliv.

På Instagram kan du følge med på hvilket tema som gjelder – og hvilken person som er på i dag.

Likepersoner

Flertallet av de faste medlemmene av snapkanalen, er likepersoner for Hodepine Norge. Det vil bl.a si at de har tatt kurs i å være likeperson, og at de har taushetsplikt.

Hva er en likeperson?

Likepersonsarbeid finner sted i ulike situasjoner hvor mennesker møtes. Likepersonsarbeidet består som oftest ikke i å finne løsninger for en annen person, men i å være lyttende og støttende. Gjennom å dele egne erfaringer, bidrar likepersonen til at mottakeren finner løsninger som er naturlige for seg. En likeperson skal ikke være en erstatning for helsepersonell.

Likepersonsarbeidet er definert som «organisert erfaringsutveksling mellom personer i samme situasjon». Først og fremst skal en likeperson være medmenneske. Likepersonen skal kunne lytte og dele av egne erfaringer, være en støtte for andre og bidra med kunnskap om muligheter som finnes.

Likepersonsarbeidet gir økt kunnskap om sykdommen og mestring av denne

Parkinsonforbundet

Historie

@hodepinedagbok startet opp i februar 2019, og har drevet uavbrutt siden da.

Liste over likepersoner tilknyttet snapchat-kanalen @hodepinedagbok

Anita Hammervik
Berit Kjesbu
Camilla Annaniassen
Elin Sønvisen Johansen
Helene Strand
Ingvild Smørvik
Irene Gravvold
Kjersti Kvame
Karoline Vatlum
Kata Strømland
Kenneth Worpvik
Melanie Tjernø
Laila Mathisen
Lena Kristine Kvile
Line Sodeland
Linn Amanda Holmen
Lotte Jensen