Legen svarer på dine medisinske spørsmål

Slik foregår det:

Chatten er tilgjengelig hver Torsdag fra 20:00-22:00

Chatten finner du nederst i høyre hjørnet på denne siden

Bruk telefonnummeret som er knyttet til ditt medlemskap

Medisinsk fagråd

Aud Nome Dueland

Spesialist i nevrologi og har lang klinisk erfaring i behandling av migrene og andre hodepinesykdommer

Tine Poole

Erfaren allmennlege med spesiell interesse for pasienter med migrene og andre hodepinetilstander.

Ofte stilte spørsmål om hodepinechat med lege

Du finner den her på hodepinenorge.no.  Innenfor åpningstiden vises et oransje chat-ikon nederst til høyre. Klikk på det, så er du i gang.

  1. Start chatten ved å klikke på det oransje chat-ikonet nederst til høyre her på denne siden.
  2. Inne i chatten får du beskjed om å legge inn ditt telefonnummer. Der er det viktig at du bruker det telefonnummeret du registrerte da du meldte deg inn. Hvis du lurer på hvilket nummer som er registrert på medlemskapet ditt, kan du laste ned appen Gnist og sjekke det der
  3. Samtalen foregår en-til-en mellom deg og legen på egen, sikret kanal.

Åpningstiden er torsdager 20:00-22:00 hvis ikke annet er annonsert øverst på denne siden.

Legene som svarer har spesiell interesse for, og mange års erfaring med hodepinepasienter. De er medlem av forbundets medisinske fagråd.

Vi gjør det vi kan for at alle skal få svar på ett spørsmål hver i løpet av åpningstiden.
Vi ber om forståelse for at det kan være så stor pågang at vi ikke rekker å svare på oppfølgingsspørsmål.
Hvis du skulle oppleve å ikke få svar, kan du forsøke igjen neste gang.

  1. Denne svartjenesten er ikke et alternativ til å gå til lege, men en hjelp til å få svar på korte og konkrete spørsmål.
  2. Du kan kopiere svaret du får og ta med til egen lege, hvis du f.eks. har fått konkrete tips om behandlinger å prøve.

Ja. For at legene skal rekke å svare flest mulig i løpet av åpningstiden, må spørsmålene være korte og konkrete. Maks 100 ord.
Husk at disse legene er svært erfarne, de trenger ikke mye informasjon for å danne seg et bilde av situasjonen din og gi et godt svar.

For lange spørsmål kan risikere å ikke bli besvart, rett og slett fordi det tar for mye tid å lese.

Lengre ned på denne siden finner du eksempel på et spørsmål med for mye tekst, og det samme spørsmålet med passe mengde tekst.

Hvis du trenger å lese svaret på nytt, kan du alltid gjøre det innenfor åpningstiden.
For å lese svar du har fått tidligere, må du være på samme enhet som da du chattet med legen.

Vi har ikke lov til å sende svar fra medisinsk chat til deg via epost eller andre kanaler.

Tips til formulering av spørsmål til legen

Her er eksempel på et spørsmål som er for langt for svartjeneste på chat.
Selve spørsmålet er helt fint, men det drukner i alt for mye tekst.  Husk at legene er svært erfarne, og ikke trenger så mye info.

“I 2023 fikk jeg en hjernerystelse da jeg falt av hesten, dvs. legen på legevakten var ikke sikker på om det var hjernerystelse, men etter hva jeg har lest kan det allikevel har vært det. Etterpå har jeg så ofte hodepine, den er som regel ikke pulserende, men er det noen ganger. Etter fallet er jeg ofte kvalm og noen ganger kaster jeg opp fordi det er så vondt i hodet. Før fallet hadde jeg spenningshodepine av og til, men aldri så ille hodepine som jeg har nå. Jeg har prøvd forskjellige smertestillende uten resept fra apoteket, men det fungerer dårlig. Dvs. en gang ble jeg helt bra av en reseptfri smertestillende etter at jeg også sov et par timer. Når jeg går til fastlegen min her i Lilleby, får jeg så lite hjelp synes jeg. Hun sendte meg til MR men de fant ikke noe der. Hun sier at det antakelig er spenningshodepine, og at det ikke er så mye annet å gjøre. Noen ganger klarer jeg å jobbe litt mens jeg har hodepine, men som regel må jeg gå hjem fra jobb. Da legger jeg meg og sover til dagen etter, og ofte er hodepinen fortsatt der når jeg våkner igjen. Er det virkelig ikke noe mer å gjøre med en slik spenningshodepine som jeg har fått? Jeg er ganske sikker på at det var hjernerystelsen som gjorde det verre. Jeg har fått en medisin av legen mot depresjon, (Saritex?) men er jo ikke deprimert egentlig så har ikke tatt den. Jeg kan ikke ri lenger heller, fordi bevegelsene gjør vondt i hodet, og det er en stor sorg!”

Her er det samme spørsmålet som over, uten all unødvendig info:

“Jeg fikk kanskje hjernerystelse etter fall fra hest i 2023, og etterpå har jeg så mye hodepine. Flere dager med hodepine enn uten. Sliter med å jobbe, og klarer ikke ri lenger. Har fått diagnose spenningshodepine av fastlegen. MR viste ingenting. Reseptfrie smertestillende hjelper lite. Har fått resept på Saritex, men ikke prøvd enda. Har du råd om hva jeg kan gjøre?”

Chat på vegne av barnet ditt til redusert pris

Du kan melde inn barnet ditt til kr. 50,- pr. år, og chatte med hodepinespesialisten på vegne av barnet.

Barn kan få både migrene og andre hodepinesykdommer. Hodepinen kan i tillegg til å være svært plagsom, gi barn problemer både hjemme og i barnehagen/på skolen. Det er viktig at de får hjelp, og heldigvis finnes det gode muligheter for å lindre barns hodepine i dag. Barn som klager over vondt i hodet, må tas på alvor.

Når du skal bruke chat, er det viktig at du oppgir det telefonnummeret som er registrert på barnet i medlemsregisteret. Hvis du lurer på hva som er registrert, kan du laste ned appen Gnist. Der kan du også endre egne og barnas detaljer.

Mer info om hodepine hos barn og ungdom

Start ditt medlemskap i dag!

Har barnet ditt, eller er du selv barn eller ungdom med hodepine?

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter