Migrene og fysisk aktivitet/trening

Fysisk aktivitet kan forebygge migrene. Men når mange av oss samtidig opplever at pulsøkning trigger migreneanfall eller forverrer hodepinen, kan det være vanskelig å komme i gang med treningen.

Går det an å trene da, uten å bli verre? Kanskje klarer du ikke å unngå hodepinen 100%, særlig i starten – men det er god mulighet for å øke toleransen for fysisk aktivitet, og å bli bedre på sikt.

Start low, go slow

Da trenger du kunnskap om hvordan gå frem – fysioterapeut Emma Varkey gir i et foredrag i 2022 noen råd om hvordan du kan starte med fysisk aktivitet, og hvordan legge det opp.

(Foredraget var tilgjengelig i opptak en stund, men er dessverre ikke å få tak i lenger.)

Her er noen av rådene kort oppsummert:

  • Start low, go slow (Start med lav intensitet, og øk sakte og forsiktig)
  • Oppsøk gjerne en fysioterapeut og be om hjelp til å legge opp et migrenevennlig treningsprogram
  • Ikke tren under migreneanfall. Da er det økt sjanse for forverring av hodepinen.
  • Får du hodepine av pulsøkningen, ikke press deg, men stans på et moderat nivå. Så kan du prøve å øke intensiteten sakte for å venne deg til høyere terskel.

 

Trening og alvorlig kronisk migrene

Noen av oss har så alvorlig kronisk migrene at det i praksis aldri er anfallsfri. Når rådene går på å unngå trening under anfall, kan det oppleves lite relevant. Da vil vi anbefale å kontakte en fysioterapeut med kunnskap om migrene, og be om treningsråd som er tilpasset spesielt for din situasjon.

Som medlem i Hodepine Norge får du rabatt hos Nemus-kjeden og hos Atlasklinikken, som selv sier at de har hodepine som prioritert satsingsområde.

 

 

Lær mer om hodepine

Relaterte artikler

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter