fbpx

Migrene og fysisk aktivitet

Publisert av Hodepine Norge den

Fysisk aktivitet kan forebygge migrene. Men når mange av oss samtidig opplever at pulsøkning trigger migreneanfall eller forverrer hodepinen, kan det være vanskelig å komme i gang med treningen.

Går det an å trene da, uten å bli verre? Kanskje klarer du ikke å unngå hodepinen 100%, særlig i starten – men det er god mulighet for å øke toleransen for fysisk aktivitet, og å bli bedre på sikt.

Start low, go slow

Da trenger du kunnskap om hvordan gå frem – fysioterapeut Emma Varkey gir i et foredrag i 2022 noen råd om hvordan du kan starte med fysisk aktivitet, og hvordan legge det opp.

(Foredraget var tilgjengelig i opptak en stund, men er dessverre ikke å få tak i lenger.)

Her er noen av rådene kort oppsummert:

  • Start low, go slow (Start med lav intensitet, og øk sakte og forsiktig)
  • Oppsøk gjerne en fysioterapeut og be om hjelp til å legge opp et migrenevennlig treningsprogram
  • Ikke tren under migreneanfall. Da er det økt sjanse for forverring av hodepinen.
  • Får du hodepine av pulsøkningen, ikke press deg, men stans på et moderat nivå. Så kan du prøve å øke intensiteten sakte for å venne deg til høyere terskel.

Trening og alvorlig kronisk migrene

Noen av oss har så alvorlig kronisk migrene at det i praksis aldri er anfallsfri. Når rådene går på å unngå trening under anfall, kan det oppleves lite relevant. Da vil vi anbefale å kontakte en fysioterapeut med kunnskap om migrene, og be om treningsråd som er tilpasset spesielt for din situasjon.

Som medlem i Hodepine Norge får du rabatt hos Nemus-kjeden og hos Atlasklinikken, som selv sier at de har hodepine som prioritert satsingsområde.

Kategorier: Foredrag