fbpx

Migrenebehandling i unntakstid

Publisert av Anne Christine Poole den

Avlyste behandlinger

Mange opplever nå å få sin planlagte Botoxbehandling mot kronisk migrene avlyst, på grunn av prioritering og smitteverntiltak i forbindelse med Koronavirus-utbruddet. Enten fordi behandlingsstedet ikke kan utføre slik behandling nå, eller fordi man selv er i isolasjon, karantene eller tilhører en risikogruppe som må holde seg hjemme.

Prioritering og smittevern

Det er utfordrende å plutselig ikke kunne få en behandling man trenger for å fungere best mulig. Akkurat nå må helsevesenet prioritere livstruende tilstander og noen behandlingssteder vil derfor ikke kunne ta imot migrenepasienter for øyeblikket. Selv om kronisk migrene er alvorlig, må vi likevel forholde oss til denne prioriteringen. Det er opp til det enkelte behandlingsstedet å gjøre disse vurderingene.

Denne typen behandling, som krever nærkontakt lege-pasient, vil også kreve relativt store ressurser i bruk av verneutstyr nå. Slikt utstyr er det pr. i dag mangel på over hele verden.

Snakk med legen din

Fagrådets råd til deg som kommer i denne situasjonen nå og i tiden fremover er: Før hodepinekalender for å dokumentere eventuell forverring. Snakk med legen din om andre behandlingsalternativer. Vær tålmodig, vi håper at denne unntakstilstanden ikke skal vare alt for lenge.

Før hodepinekalender for å dokumentere eventuell forverring.
Kategorier: Medisin