Nordea er Norges mest hodevennlige arbeidsplass

En bygning med skilt Nordea i blått.

Gratulerer til Nordea som Norges mest hodevennlige arbeidsplass 2022

 

Vi som lever med migrene og andre hodepinesykdommer kan trenge ekstra tilrettelegging på jobben. Arbeidsmiljøloven gir alle med kronisk sykdom rett til slik tilrettelegging innenfor det som er mulig å få til. Loven er altså klar innenfor rimelighetens grenser. Men det å få det til i praksis krever god dialog mellom ansatt og arbeidsplass.

Migrene påvirker de aller fleste arbeidsplasser

Norges mest hodevennlige arbeidsplass er en pris som årlig deles ut av pasientforbundet Hodepine Norge. Bakgrunnen for at vi deler ut denne prisen, er at migrene og andre hodepinesykdommer rammer de fleste arbeidssteder. For så vanlig er migrene. Ikke bare det, men sykdommen rammer flest i de produktive årene mellom 16 og 50. Det betyr at de fleste har minst en kollega med hodepinesykdom. De som er ledere har antakelig ansvar for minst en. Dette er altså en sykdom som er til stede på de aller fleste arbeidsplasser, og det er så viktig at de ansatte får støtte til å kunne gjøre jobben sin best mulig. Arbeidsgiverne er svært viktige i arbeidet med å redusere den store samfunnskostnaden hodepinesykdom gir oss.

Løfter frem de som er gode på tilrettelegging

Hensikten med prisen er å premiere og løfte frem de som er gode på dette. Vi vet at de som gjør en innsats for å få det til, får det igjen i form av motivasjon og arbeidsglede hos sine ansatte.

Antall nominasjoner doblet fra i fjor

Da vi i høst la ut på leting etter kandidater til årets pris, fikk vi 16 nominasjoner. Dobbelt så mange som i fjor.

Nordea gir de ansatte tett oppfølging, forståelse og omsorg

Vinneren Nordea ble nominert av to av sine ansatte i ulike avdelinger. En fra juridisk avdeling, og en fra avdelingen Private banking. De ansatte sendte inn sin nominasjon uten å vite om hverandre. Det er jo et godt tegn, og da juryen så at Nordea oppfylte alle kriteriene, var vinneren klar.

De ansatte som sendte inn nominasjon, nevner bl.a. at de får tett oppfølging av lederne sine, for å sikre at de trives og har det de trenger. De forteller om både den viktige forståelsen, og om omsorg for sin situasjon. Behandlingsforsikring har gitt tilgang til rask og god behandling når det har vært nødvendig.

Foto: Nordea

Prisoverrekking på hovedkontoret i Oslo

Laila Mathisen, generalsekretær i Hodepine Norge og kommunikasjonspraktikant i forbundet Åsmund Nordskog, møter Nordea på hovedkontoret i Oslo for overrekking av prisen, i form av blomster, diplom og et maleri av danske Lise Kaltoft.

Laila sier bl.a. at «Dere i Nordea er viktige! Det at dere som er en stort, vel ansett konsern legger til rette for at ansatte med hodepinesykdom og da helt sikkert andre sykdommer skal fungere best mulig, gjør dere til en ledestjerne for andre arbeidsplasser.»

HR-ansvarlig kunne fortelle at Nordea jobber aktivt for å oppfylle forpliktelsene som IA-bedrift. Det er forankret hos ledelsen.

Overrekking av diplom, blomster og maleri. Foto: Åsmund Nordskog, Maleri: Lise Kaltoft

Juryens uttalelse

Det kriteriet juryen vekter tyngst i denne kåringen, er at arbeidsplassen viser forståelse for den ansattes situasjon. Det forteller de ansatte at de får. Men ikke bare det, Nordea gir også de ansatte fleksibilitet når det er mulig, og de ansatte forteller også om at de får omsorg når de er i en vanskelig situasjon. 

Denne prisen har også noen konkrete kriterier som handler om direkte tiltak som kan hjelpe de ansatte til å fungere i jobben sin, som mulighet for lyd- og lysskjerming, helseforsikring og mer. Og Nordea oppfyller alle disse. Det er ganske unikt. 

Diplom hører med

En hodevennlig arbeidsplass er et sted der de ansatte får forståelse for sin hodepinesykdom, og får den tilretteleggingen som trengs for å kunne gjøre jobben sin best mulig. Det er ingen tvil hos juryen om at Nordea er et godt sted å være ansatt, og fortjener tittelen Norges mest hodevennlige arbeidsplass.

Juryen har bestått av styreleder Anne Christine Poole, og Marianne Ek, styremedlem i Hodepine Norge

 

 

Flere var med og kjempet om prisen hodevennlig arbeidsplass

Som nevnt fikk vi inn hele 16 nominasjoner, to av dem fra Nordea.
Alle de nominerte fortjener hederlig omtale. De har gjort noe riktig som gjør at de ansatte synes de fortjener denne prisen.

De som kom på andre og tredje plass, var:

2. plass: Strømnes AS – Leverandør av profilartikler.
Den ansatte begrunner nominasjonen med at «Strømnes har møtt meg med stor forståelse og vilje til å tilrettelegge. Helseforsikring har muliggjort god hjelp fra spesialisthelsetjenesten, jeg har fått det ekstra utstyret jeg behøver i form av dataskjermer og bluelight-briller, fått innvilget fleksibel arbeidstid og mulighet for hjemmekontor. Jeg har i det store og hele blitt utrolig godt ivaretatt».

3. plass: Norsk Helsenett Nasjonal leverandør av e-helsetjenester
Den som nominerte Norsk Helsenett sier at denne arbeidsplassen er dyktige på å ta hensyn og ta vare på sine ansatte.
«Lederstilen er annerledes enn noe annet sted jeg har jobbet. Her fokuserer vi på hvor mye vi får til og på tilstedeværelse. De stiller med tilrettelegging for hjemmekontor. Alle pulter på kontoret har hev-senk funksjon og stolene er noe av det beste jeg har sett. Selv om vi sitter i åpent landskap, blir det gjort de tilpasningene som trengs. Føler meg virkelig ivaretatt både av ledelse og kolleger. Jeg er så glad og stolt av å få jobbe for Norsk Helsenett, og føler at de hjelper meg mye.

Hva gjør en arbeidsplass hodevennlig?  

Det viktigste kriteriet av alle er helt kostnadsfritt og alle kan få det til helt uavhengig av størrelse og økonomi.  Nemlig forståelse. God tilrettelegging starter med forståelse.

Her er hele listen over kriterier som juryen har benyttet:

  • Forståelse (vektes tyngst)
  • Fleksibel arbeidstid
  • Tiltak for lysskjerming
  • Tiltak for lydskjerming
  • Mulighet og tilrettelegging for hjemmekontor
  • Betalt behandling/helseforsikring
  • Massasjestol/betalt fysioterapi/trening

Husk å nominere din arbeidsplass! Utlysningen skjer i løpet av september hvert år og vinneren blir publisert i Hjerneuken i november.

Lær mer om hodepine

Relaterte artikler

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter