fbpx

Stor pågang etter individuell refusjon for Aimovig

Publisert av Anne Christine Poole den

Trykket er stort

Etter at mulighet for individuell refusjon ble innvilget for den forebyggende migrenemedisinen Aimovig, opplever landets leger nå svært stor pågang av pasienter som krever slik søknad. Noen av legene og ikke minst kontorpersonellet, opplever pågangen som vanskelig fordi enkelte pasienter er krevende og noen til og med tildels ufine, selv om de har resepter og får informasjon om at de får refusjon for utgifter etter 9.12.

Legene kan kun kommunisere innenfor godkjente kanaler

Legene får også mange e-poster og SMS på privat telefon om “kan du ikke bare”. Det kan de ikke dessverre. Dels har ikke legene lov til å kommunisere med pasienter på epost eller SMS (GDPR) og dels klarer de uansett ikke å hjelpe alle på en gang. De jobber så mye og så raskt som de kan.

Vi har forståelse for at mange er utålmodige etter å ha ventet lenge, men ber allikevel om at man ikke henvender seg direkte til legen. Kontakt i stedet legesekretær/resepsjonen på det stedet der legen din jobber. De vil sette opp timer fortløpende.

Har du allerede time på nyåret?

Det anbefales å beholde den timen man har om den er innenfor et par måneder, spesielt dersom du allerede har startet behandling med CGRP- hemmer. De som allerede har resepter vil få refundert utgifter så snart de får vedtaket- selv om søknad ikke blir sendt før i januar eller februar. (med opp til 6 måneders tilbakevirkende kraft tilbake til 09.12.2019).

Flere CGRP-hemmere på vei?

Det er foreløpig bare Aimovig som er godkjent, men det er ikke usannsynlig at Ajovy og Emgality også snart vil bli godkjent under de samme vilkår.

Hilsen Tine Poole, på vegne av fagrådet