Studie med menn som aldri har hatt hodepine

Til tross for at hodepine er et veldig vanlig symptom, finnes det noen få som aldri har opplevd det.

Hvorfor får noen aldri hodepine?

I jakten på å finne lindring for oss som lider av hodepinesykdommer, snur forskerne hver stein – og en ting som kan gi mer kunnskap er å finne ut hvorfor noen aldri får hodepine. Hva er det som beskytter dem?

Dr. Isa Amalie Olofsson ved Rikshospitalet i København har i sin doktorgrad sett nærmere på dette. Metoden var å forsøke å påføre hodepine på en gruppe menn som aldri før har opplevd hodepine, for så å se hvilke mekanismer i kroppen som førte til hodepinen.

Hør podcast

Her kan du høre henne fortelle om studien i podcast: Cephalalgia podcast 21

Vil du lese om studien, finner du detaljene her: Headache provocation by nitic oxide in men who have never experienced a headache

4 prosent av den totale befolkningen har aldri opplevd hodepine

Hvorfor bare menn?

Om årsaken til at studien kun har med menn, sier forskeren at det var for å klare å få nok deltakere til å gjennomføre studiet, siden det er mange flere menn som aldri har opplevd hodepine, enn kvinner. I tillegg ville hun unngå at eventuelle kjønnsvariabler skulle påvirke studien.

Lær mer om hodepine

Relaterte artikler

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter