Ensomme smerteskrik: Hvordan kan vi hjelpe mennesker med alvorlige hodepinesykdommer? Invitasjon til helseministeren.

Mye gjenstår i arbeidet for bedre hodepineomsorg for de alvorligst rammede

Det gjenstår mye før mennesker med Klasehodepine og andre Trigeminal-autonome hodepiner får diagnosen tidlig nok, god behandling uten å kjempe for det, og ikke minst støtte, oppmerksomhet og omsorg som gjenspeiler sykdommens alvorlighet.

Det er mange ting å ta tak i. Tenk f.eks. at en som endelig, etter flere år, får diagnosen klasehodepine på legekontoret – ikke samtidig får et tilbud om informasjons- og mestringskurs ved sykehusets Lærings- og mestringssenter? Det finnes ikke et eneste slikt kurs i Norge i dag.
Pasientene blir sendt hjem med et lykke til, og får ingen verktøy til å håndtere livet med sykdommen. Det er nesten ikke til å tro når en ser alle mestringskursene som tilbys til andre pasientgrupper. Hvorfor er det slik?

Vi inviterer Helse- og omsorgsministeren til debatt om dette på Arendalsuka

Samme dag som Jan Christian Vestre ble innsatt som ny minister, sendte NorHead ham en invitasjon til debatt om hodepineomsorgen, sammen med Hjernerådet og Hodepine Norge.

Til debatten i Arendal inviterer vi forskere, leger, pasienter og politikere til hjerneteltet for å finne svarene.

Les brevet til Helse- og omsorgsministeren

Her kan du lese hele brevet.  Klikk på bildet for å se hele

Lær mer om hodepine

Relaterte artikler

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter