Migrene til det motsatte er bevist: Hodepinespesialisten svarer jente 16 år

En ung jente sitter ved skrivebordet med laptop foran seg og holder hendene på sidene av hodet.

Lege Tine Poole i fagrådet vårt svarer unge om hodepine på ung.no. 

Jente, 16 år skriver:

Hei, i dag har jeg hatt såpass intens kraftig hodepine, i pannen og bak øynene at jeg ble kvalm og spydde flere ganger. Klarte bare ligge helt i ro i flere timer, og klarte ikke snakke fordi det var så vondt. Det er litt bedre nå, men fortsatt veldig vondt. Burde jeg sjekke det hos legen? Er det symptomer på migrene?

 

Legen svarer:

hei,  det du beskriver er typisk for migrene.

Jeg kan selvsagt ikke gi deg en sikker diagnose over nettet, men jeg synes absolutt du skal gå til fastlegen din og fortelle om dette. Det er viktig at du får riktig diagnose og riktig behandling.

Dersom du får diagnosen migrene og Paracet eller Ibux er forsøkt uten at du blir bra innen en time, så skal du ha spesifikke migrenemedisiner – såkalte triptaner. Denne typen medisin er godkjent for alle over 12 år. Du bør også ha kvalmestillende medisin. Medisinene jeg nevner her er på resept.

Jeg vil absolutt anbefale deg at du fyller ut «Hodepinedagbokkortet» som jeg har vedlagt her – start i dag med den hodepinen du har nå. Dette gjør at legen lettere kan se hva du feiler.

Spør meg gjerne igjen om du har behov for mer hjelp etter hvert!

En sikker kilde der du kan lese om hodepine og migrene er på HODEPINENORGE.NO. Her finnes det mye nyttig informasjon.

Med vennlig hilsen
Hodepinespesialisten

 

Klikk på bildet for å komme til svaret på ung.no

 

Her er skjemaet legen snakker om i svaret. Det er ekstra detaljert og laget spesielt for å hjelpe legen med å finne riktig diagnose.

Et detaljert skjema for utfylling hver gang du har hodepine.
Klikk på bildet for å se hele skjemaet og skrive det ut.

Lær mer om hodepine

Relaterte artikler

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter