Ny guide for helsepersonell: Riktigere bruk av legemidler mot migrene

en lege i et klasserom holder et skilt med teksten bedre migrenebehandling

Bedre migrenebehandling for flere

En ny guide rettet mot helsepersonell har nylig blitt publisert med mål om å forbedre bruken av legemidler mot migrene. Selv om guiden primært er ment for leger og sykepleiere, er det viktig informasjon her som også kan være nyttig for deg som pasient eller pårørende.

Hva er nytt?

Guiden legger vekt på at migrene regnes som en av de vanligste årsakene til sykelighet i verden hos de under 50 år, og gir en samlet oversikt over alle medisinske behandlingsmuligheter. Det er viktig at flest mulig får riktig behandling for å bedre funksjonsevnen og hindre forverring.

Guiden understreker også at flere med migrene trenger forebyggende behandling. Kun en tredjedel av de som trenger forebygging får det i dag.

Når det gjelder anfallsbehandling, understrekes det at migrenerammede bør ha ulike anfallsmedisiner og administrasjonsmetoder (injeksjon/nesespray/tablett) til ulike behov.

Egen seksjon om kvinner og migrene, med vekt på hvordan de naturlige hormonelle svingningene kan påvirke behandlingsvalg.

Hvordan behandle migrene hos barn

Hvorfor er dette viktig?

Mange med migrene får ikke den hjelpen de trenger fordi helsepersonell mangler oppdatert kunnskap om migrenebehandling. Denne guiden gir en oppdatert oversikt nyeste kunnskap om behandlingsmetodene og kan dermed bidra til bedre pasientbehandling.

Hva kan du med migrene eller dine pårørende gjøre?

  • Still spørsmål: Neste gang du er hos legen, spør om de har kjennskap til den nye guiden og hvordan den kan være til hjelp i din behandling.
  • Vær informert: Jo mer du vet, jo bedre kan du være med på å ta beslutninger om din egen helse.
  • Del informasjon: Del denne artikkelen med andre som kan ha nytte av den, enten det er andre pasienter eller helsepersonell.

Hodepine Norges rolle:

Vi vil fortsette å arbeide for at alle får riktig diagnose og behandling. Vi tilbyr også støtte og informasjon til de som lever med migrene og andre hodepinesykdommer.

Guiden er et viktig skritt i riktig retning for bedre migrenebehandling i Norge. Som pasient eller pårørende er det viktig å være informert og engasjert i egen behandling. Sammen kan vi arbeide for en bedre hverdag for alle som er berørt av migrene.

Se også vår egen pasientguide om anfallsbehandling for deg med migrene her: Behandling av migreneanfall

Ansvarlig utgiver

Riktigere bruk av legemidler mot migrene er publisert av Farmatid, som er et tidsskrift hovedsakelig for farmasøyter.


Lær mer om hodepine

Relaterte artikler

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter