Kvalitetsregister for alvorlige hodepiner

Forbedring av kvaliteten på diagnostisering og behandling

Alvorlige hodepinesykdommer er gjerne sjeldne. Det er f.eks. kun ca. 350-400 personer i Norge som lever med SUNCT/SUNA. 
Leger og annet helsepersonell er som alle andre, de blir gode på det de gjør ofte. Disse sykdommene er det svært få som får anledning til å jobbe hyppig med og opparbeide seg erfaring. Det gjør det vanskelig å få nok kunnskap om hvordan sette diagnosen, og hvilken behandling som fungerer best for de som har sykdommen.

Dette registeret systematiserer kunnskapen om alvorlige hodepinesykdommer for alle landets pasienter. Det skal sikre bedre tilgang til behandling, uavhengig av hvor i landet du som pasient bor.

Forskning

Den samme utfordringen med sjeldenhet gjelder også for forskning på disse sykdommene. Det er vanskelig å få store nok pasientmaterialer til forskning innenfor ett sykehus. Registeret skal danne grunnlag for forskning på tvers av regionale, nasjonale og internasjonale grenser, og dermed være en viktig bidragsyter til økt kunnskap om årsaker til og konsekvenser av sykdommen, samt effekten av behandlingstiltak.

Hvilke hodepinesykdommer omhandler registeret?

Følg med på registeret

Registeret har en egen informasjonsside der du kan følge med på arbeidet som gjøres:

Klikk på bildet for å komme til informasjonssiden for registeret

Lær mer om hodepine

Relaterte artikler

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter