Hodepine Norge tilbyr oksygenmaske til medlemmer med klasehodepine

Mennesker med klasehodepine står ovenfor flere store utfordringer knyttet til hjelpemidler og helsetjenester. Blant disse er varierende kunnskap hos helsepersonell, manglende oppdatert sentral veileder, og tilgang på oksygenmasker av god nok kvalitet. Dårlige oksygenmasker fører dessverre til at mange gir opp å kupere (stanse) anfallene sine med oksygen fordi de tror det ikke fungerer, og dermed får de enten ikke hjelp til smertene eller bruker smertestillende som ikke har god virkning. Legg merke til at dette kun er en maske. Den skal erstatte den masken du har fått utlevert sammen med oksygentanken dersom denne er av lav kvalitet.

Hodepine Norge jobber nå sammen med Nasjonal kompetansetjeneste for Hodepine for å lage en oppdatert sentral veileder for både helsepersonell og brukere, samt å bedre tilgangen til riktige masker for de som trenger det.

Vi vet ikke når dette kommer på plass, men i mellomtiden har vi i Hodepine Norge bestemt oss for å tilby medlemmer som har behov for det én oksygenmaske av typen ClusterO2 Kit gratis. Vi mener at dette vil kunne gi medlemmene våre som har klasehodepine nødvendig etterlengtet hjelp.

Dersom du ikke er medlem enda, kan du melde deg inn i Hodepine Norge her.

Vi ønsker dine tilbakemeldinger, så send oss gjerne en e-post på post@hodepinenorge.no!

ClusterO2 Kit

Gjennom et samarbeid med clusterheadaches.com har vi muligheten til å tilby ClusterO2 Kit til de av våre medlemmer som trenger det. Dette er en av maskene som dekker kravene personer med klasehodepine har: Det er en ikke-gjenpustermaske (sikrer at du ikke puster inn igjen karbondioksid (CO2) når du puster ut ved å sørge for at CO2-rik luft fra respirasjonssyklusen forlater masken når du puster ut) med utstyrsventil, der man kan velge å bruke maske eller munnstykke (begge deler følger med). Masken er av høy kvalitet og sitter tett på ansiktet. ClusterO2 Kit er utstyrt med ekstra stort reservoar (3 liter) og munnstykket skal løse eventuelle kvalmeproblemer.

Sammen med masken legger vi en kortfattet veileder i montering og bruk av masken. Den kan du også finne her.

Vi har masker både til voksne og til barn og unge (8-15 år), du velger selv hvilken du skal ha når du sender inn skjemaet.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er ClusterO2-full.jpg
NB, fargen på selve masken er nå oransje, og ikke grønn.
Bilde: Clusterheadaches.com

Kapasitet og levering

Siden dette er oppstart av en helt ny type tilbud for oss, kan det dessverre skje at vi går tom for masker fortere enn forventet. Dette er rett og slett fordi vi ikke med sikkerhet kan si hvor mange masker vi trenger for å dekke behovet. Dersom dette skulle skje, bestilles det inn nye masker så fort vi kan, så ikke fortvil dersom det skulle skje! Dessverre kan vi ikke garantere leveringstiden fra leverandøren til oss.

Lenke til skjema

Her kan du finne skjemaet som må fylles ut for å få tilsendt en oksygenmaske.

Se også artikkelen vi har publisert om riktig oksygenbruk og klasehodepine.

Lær mer om hodepine

Relaterte artikler

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter