Bedre resultater for de som starter med CGRP-hemmere før migrenen blir kronisk

Tidlig behandling med CGRP-hemmere kan gi betydelig bedre resultat, for de som lider av migrene. Det viser en europeisk studie publisert våren 2024.

Resultatene fra studien understreker viktigheten av å begynne behandlingen så tidlig som mulig i sykdomsforløpet. Pasienter som starter behandling før migrenen blir svært invalidiserende, har større sannsynlighet for å oppnå bedre resultater. Det innebærer at behandlingen bør starte før de utvikler kronisk migrene.

Tidlig behandling gir bedre respons på behandlingen

  • Hindrer forverring Ved å starte behandlingen før migrenen blir alvorlig og hyppig, kan pasientene unngå at den utvikler seg til en mer kronisk og invalidiserende tilstand.
  • Bedre behandlingsrespons: Tidlig behandling gir bedre respons, inkludert en større reduksjon i antall migrenedager per måned.
  • Forbedret livskvalitet: Pasienter som får tidlig behandling rapporterer om bedre livskvalitet og mindre funksjonstap.

 

Opp mot halvparten fikk 50% færre migrenedager pr måned

48,5% av deltakerne oppnådde en reduksjon på 50% eller mer i månedlige migrenedager etter seks måneder. 27,7% oppnådde en reduksjon på 75% eller mer.

  • Responsen på behandlingen var uavhengig av kjønn.
  • Det ble ikke rapportert noen alvorlige bivirkninger.

Stor studie av pasienter som fikk behandling i den virkelige verden.

Dette var en studie av virkelighetsdata, det vil si at forskerne undersøkte hvordan det gikk med pasienter som var i behandling med CGRP-hemmere fra 2018, etter at medisinen ble tilgjengelig.

6 281 migrenepasienter fra 35 europeiske sykehus var med i studien. De hadde hyppig episodisk migrene eller kronisk migrene.

Redefining migraine prevention: early treatment with anti-CGRP monoclonal antibodies enhances response in the real world

Lær mer om hodepine

Relaterte artikler

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter