Klasehodepine og andre TACs: 6 år på venterommet

6 år fra symptomene starter til diagnosen settes, i gjennomsnitt. Det er virkeligheten for de av oss som lever med Klasehodepine, Paroksysmal hemikrani, Hemikrania continua, SUNCT og SUNA. Det er alt for lenge. Disse hodepinesykdommene er definert som alvorlige. De gir ufattelige lidelser til de rammede.

Hodepineregisteret gir faktagrunnlag

Den gode nyheten er at vi nå har fått et system for å dokumentere dette, og det er det første budet for å finne løsninger. Norsk kvalitetsregister for alvorlige primære hodepiner, er et viktig skritt på veien mot å bedre behandlingen for pasientene.

Vi oppfordrer alle leger som behandler pasienter med Trigeminal-autonome hodepiner (TACs) til å tilby registrering i Hodepineregisteret. Bare slik kan det bli bedre. Du som er pasient med en av disse hodepinesykdommene må veldig gjerne spørre legen din om å registrere deg, hvis du ikke har fått tilbud allerede. Jo flere som er registrert jo bedre blir faktagrunnlaget og jo sterkere sak har vi som pasientorganisasjon når vi krever bedre behandling.

Se artikkel i Tidsskrift for Norsk legeforening om foreløpige resultater fra Hodepineregisteret.

https://tidsskriftet.no/2024/05/fra-fagmiljoene/oppfolgingen-ved-ensidig-hodepine-med-autonome-symptomer-kan-bli-bedre

Lær mer om hodepine

Relaterte artikler

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter