Det blir ikke tvungen behandlingspause for migrenepasienter på CGRP-hemmere

Publisert 15. november 2022

Etter forslag fra partiene SV og MDG har i dag Stortinget votert (stemt) over forslaget til Helse- og omsorgskomiteen og det ble flertall for å reversere de nye reglene om individuell refusjon for CGRP-hemmere som ble innført 1. april i år.

Det nytter å si fra

Det nytter å si fra om innføring av urimelige regler. Etter et langt halvår med usikkerhet der både pasientforbundet, pasientene, legene og opposisjonen på Stortinget har gitt innspill om hvor urimelig og kontraproduktivt det er å tvinge migrenepasientene til behandlingspause, gikk altså flertallet i Helse- og omsorgskomiteen inn for å inn for å snu reglene.

Debatt som viste kunnskap om migrene

Før voteringen var det debatt om saken i Stortinget, og her kan du se alle innslagene. Det er verdt å sette av noen minutter til å se det, det er veldig hyggelig å se at så mange politikere viser kunnskap om migrene:

Klikk på bildet for å se debatten om migrene og CGRP-hemmere

 

Flertallet mener at en slik pauseordning ikke oppfyller retten til individuell vurdering, retten til forsvarlig helsehjelp og retten til å klage.

Helse- og omsorgskomiteen

Dette har vi fått til sammen

Hodepine Norge vil takke alle medlemmer som har stått på for denne saken, dere har stilt opp både i riksmedier og lokalaviser for å vise hvordan de nye reglene rammer alvorlig syke pasienter med kronisk migrene. Dere har med all tydelighet vist at vi er sterkere sammen!

Takk til legene som har stilt opp i media og gitt sine faglige innspill til saken. De har også sendt høringsinnspill til komitebehandlingen. Takk til politikerne som fremmet forslaget, og til alle partiene som stemte for reverseringen.

 

Når gjelder endringen fra?

Det gjelder fra 1. januar 2023. Her er Legemiddelverkets informasjon om saken

 

 

Lær mer om hodepine

Relaterte artikler

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter