Hodepine Norge blir med i Kvinnehelsealliansen

 

https://sanitetskvinnene.no/nyhet/2022/09/en-sterkere-stemme-kvinnehelse

Blir del av en sterk allianse

Vi i Hodepine Norge er glade for å fortelle at vi har blitt med i Kvinnehelsealliansen, et initiativ startet av Norske kvinners sanitetsforening i 2022. Dette er et viktig skritt for å styrke fokuset på migrene som en del av kvinnehelseagendaen samtidig som vi får mulighet til å være med å løfte felles saker innen kvinnehelse.

Hvorfor er dette viktig?

Migrene rammer dobbelt så mange kvinner som menn, og kvinner rammes hardere pga. de naturlige hormonelle svingningene gjennom livet. Det er derfor naturlig å koble migrenesaken til kvinnehelse. Ved å bli en del av Kvinnehelsealliansen, får vi en sterkere stemme i politiske prosesser som kan lede til økte bevilgninger og ressurser til forskning og behandling av migrene.

Migrene rammer både kvinner og menn

Det er viktig å klargjøre at vårt engasjement i Kvinnehelsealliansen på ingen måte betyr at vi vil jobbe mindre for menn som er berørt av migrene eller andre hodepinesykdommer. Tvert imot, ved å være en del av alliansen får vi en sterkere stemme i politiske prosesser, noe som vil komme alle våre medlemmer til gode, uavhengig av kjønn. Dette gir oss en mulighet til å løfte migrenesaken på en arena der det er politisk vilje til å bevilge ressurser.

Hodepine Norges rolle:

Som en del av alliansen vil vi arbeide for å sikre at kvinnehelse settes på agendaen politisk, faglig og i media. Vi skal sørge for at hodepinesykdom får den oppmerksomheten det fortjener i diskusjoner om kvinnehelse, og fortsette å støtte alle våre medlemmer, uavhengig av kjønn, i deres kamp for riktig diagnose, riktig behandling og et best mulig liv med hodepinesykdom.

Delta i helse- og politiske diskusjoner

Ved å bli med i Kvinnehelsealliansen tar vi et viktig skritt for å styrke migrenesakens posisjon i helse- og politiske diskusjoner. Dette er en del av vår kontinuerlige innsats for å forbedre livskvaliteten for alle som er berørt av migrene og andre hodepinesykdommer.


Lær mer om hodepine

Relaterte artikler

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter