Norges mest hodevennlige arbeidsplass er DNB

DNB er Norges mest hodevennlige arbeidsplass i 2023

Det er med stor glede vi i Hodepine Norge kan fortelle at DNB har fått utmerkelsen som Norges mest hodevennlige arbeidsplass for 2023. Denne anerkjennelsen gis til arbeidsplasser som fremragende eksempler på inkludering og tilrettelegging for ansatte med migrene og andre hodepinesykdommer.

Viktigheten av tilrettelegging på arbeidsplassen

Migrene og andre hodepinesykdommer påvirker mange arbeidstakere, spesielt i aldersgruppen 16 til 50 år. Dette gjør det veldig viktig at arbeidsplassene forstår og tilrettelegger for disse utfordringene. Med DNBs eksemplariske tilnærming har de vist seg å være en pioner i dette arbeidet.

Løfter frem de som er gode på tilrettelegging

Hensikten med prisen er å premiere og løfte frem de som er gode på dette. Vi vet at de som gjør en innsats for å få det til, får det igjen i form av motivasjon og arbeidsglede hos sine ansatte.

DNB gir sine ansatte fleksibilitet og inkludering. 

Det er medlemmene våre som nominerer sin arbeidsplass. Hen som nominerte DNB forteller at det ville vært vanskelig å være i jobb uten de mulighetene for fleksibilitet hen har fått.  Hen forteller også om en enestående varme og inkludering på jobben. 

Prisoverrekking på hovedkontoret i Oslo

Hodepine Norges utsendte prisutdelere treffer DNB på hovedkontoret i Oslo for overrekking av prisen, i form av blomster, diplom og et maleri av danske Lise Kaltoft.

Styremedlem i Hodepine Norge Jannicke Haugen forteller at over 700 000 i Norge er rammet av migrene. DNB med sine 5 000 ansatte bare i Oslo, har dermed en god andel migrenerammede. Antakelig er det noen av dem som ikke har fortalt at de lider av migrene, fordi det er en usynlig lidelse, og på jobb vil vi jo gjerne vise oss fra vår beste side. 

NAV betaler ut 1,6 milliarder kroner pr. år i sykepenger, AAP og uføretrygd pr år, kun pga. migrene. Det er flere faktorer som spiller inn, men det viser at det lønner seg for samfunnet vårt med et inkluderende arbeidsliv som gir plass til alle. 

Juryens uttalelse

Det kriteriet juryen vekter tyngst i denne kåringen, er at arbeidsplassen viser forståelse for den ansattes situasjon. Det gjør DNB. De viser også fleksibilitet når den ansatte har behov for det, og de ansatte møtes med varme og inkludering.  

Denne prisen har også noen konkrete kriterier som handler om direkte tiltak som kan hjelpe de ansatte til å fungere i jobben sin, som mulighet for lyd- og lysskjerming, helseforsikring og mer. DNB oppfyller alle disse.  

Bilde av et diplom i glass og ramme.  Det står: DNB tildeles prisen for norges mest hodevennlige arbeidsplass, for fremdragende tilrettelegging for ansatte med hodepinesykdom.
Diplom hører med

En hodevennlig arbeidsplass er et sted der de ansatte får forståelse for sin hodepinesykdom, og får den tilretteleggingen som trengs for å fungere best mulig i jobben sin. Det er ingen tvil hos juryen om at DNB er et godt sted å være ansatt, og fortjener tittelen Norges mest hodevennlige arbeidsplass.

Juryen har bestått av styreleder Anne Christine Poole, styremedlemmer Marianne Ek og Jannicke Haugen. 

 

 

Gode hodevennlige arbeidsplasser på 2. og 3. plass

2. plass: Ishavskraft – Strømselskap
Den ansatte begrunner blant annet nominasjonen med at “jeg blir møtt som et helt menneske og som ønsket ansatt, der fokuset er på hva som gjør det best mulig for meg å kunne være i jobb på mest mulig lik linje som ‘friske’ kollegaer’.

3. plass: Utdanningsdirektoratet Ansvarlig for barnehager, grunnskoler og videregående opplæring.
Holdningen fra ledelsen betyr mye. Den blir beskrevet som omsorgsfull og forståelsesfull og at ledelsen ønsker å ta vare på sine ansatte med hodepinesykdom. De jobber hardt med å finne løsninger som fungerer. 

Hvordan kan en arbeidsplass bli hodevennlig?  

Det viktigste kriteriet av alle er helt kostnadsfritt og alle kan få det til helt uavhengig av størrelse og økonomi.  Nemlig forståelse. God tilrettelegging starter med forståelse. Det legger grunnlaget for dialog om behov og muligheter.  Når vi ber medlemmene våre velge i de ulike kriteriene, er det alltid forståelse som havner på topp. 

Her er hele listen over kriterier som juryen har benyttet:

  • Forståelse (vektes tyngst)
  • Fleksibel arbeidstid
  • Tiltak for lysskjerming
  • Tiltak for lydskjerming
  • Mulighet og tilrettelegging for hjemmekontor
  • Betalt behandling/helseforsikring
  • Massasjestol/betalt fysioterapi/trening

Husk å nominere din arbeidsplass! Utlysningen skjer i løpet av september hvert år og vinneren blir publisert i november.

Lær mer om hodepine

Relaterte artikler

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter