Migrenepasienter med aurasymptomer har mer grå substans i deler av hjernen enn de uten aura

I en nylig studie publisert i «Cephalalgia» av International Headache Society, så forskere nærmere på strukturen i den den delen av hjernen som jobber med å behandle det vi ser gjennom øynene. Studien inkluderte 50 migrenepasienter med aura, 50 migrenepasienter uten aura, og 50 helt friske mennesker uten migrene.

I studien ble det oppdaget et spesielt mønster i hvordan grå substans (en type hjernevev som inneholder nervecellelegemer) er organisert og distribuert i et område av det visuelle nettverket kjent som det ventrale mediale visuelle nettverket. «Ventral» refererer til den delen av hjernen som er nærmest ansiktet eller undersiden, mens «medial» betyr at det er i midten av hjernen.

Dette mønsteret med økt volum av grå substans i det spesifikke området var mer fremtredende hos personer som opplever migrene med aura, sammenlignet med de som har migrene uten aura og de som ikke har migrene i det hele tatt. Dette funnet er viktig fordi det kan hjelpe forskere og leger å forstå mer om hvorfor migrene med aura oppstår og hvordan denne tilstanden påvirker hjernen.

Her kan du lese forskningsartikkelen:

Grey matter structure within the visual networks in migraine with aura: multivariate and univariate analyses

Lær mer om hodepine

Relaterte artikler

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter