Tidlige resultater fra kvalitetsregister for alvorlige primære hodepiner

I 2023 var det offisiell åpning av nasjonalt kvalitetsregister for alvorlige primære hodepiner. Nå er de første resultatene klare. Det er bare 1,1% av pasientgruppen som er som er registrert pr. nå, det er ikke forventet mer så kort tid etter oppstart. Men ambisjonene er klare, innen 5 år er målet å at minst 80% av pasientene er inkludert i registeret.

Minn legen din på å registrere deg

Jo flere som er registrert, jo bedre kunnskap får vi om behandlingen du og andre mottar. Minn gjerne legen din om å registrere deg, neste gang du er på legekontoret.

Diagnoser registrert i registeret pr. 15. mars 2023

Lik tilgang på helsetjenester for alvorlig primær hodepinesykdom uansett hvor du bor

Hva er alvorlig, primær hodepinesykdom?
I denne sammenhengen er det klasehodepine, paroksysmal hemikrani, hemicrania continua samt SUNCT/SUNA

Hva skal registeret brukes til?
Formålet med Norsk hodepineregister er at alle pasienter med alvorlige primær hodepine skal få lik tilgang på utreding, diagnostikk og behandling uavhengig av bosted og andre forhold, og lik mulighet til å delta i forskningsprosjekt.

 

Hva er status nå?

Her kan du se oversikt over noen av kvalitetsindikatorene som registreres, med status slik det ser ut i dag, og hva målet er at det skal være om 5 år. F.eks. er det bare 33% av de registrerte som har fått diagnose innen ett år fra de fikk sykdommen første gang. Men målet er at om 5 år skal minst 90% få diagnose innen 1 år.

Resultater pr. 15. mars 2023

Lær mer om hodepine

Relaterte artikler

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter