Nytt håp for behandling for NDPH og hodepine etter hjernerystelse

En ny artikkel i tidsskriftet Cephalalgia beskriver utfordringene med å diagnostisere og behandle to spesifikke typer hodepinelidelser: Hodepine etter hjernerystelse (posttraumatisk hodepine) og nyoppstått daglig vedvarende hodepine (NDPH).
Begge tilstandene kan ha alvorlig innvirkning på den rammedes livskvalitet, og disse pasientene får ofte ikke effekt av tradisjonelle behandlingsmetoder.

Forskning og erfaringer gir håp:

  • Forskning: Det pågår kontinuerlig forskning for å forstå de underliggende mekanismene for disse hodepinetypene, noe som kan føre til mer målrettede behandlinger.
  • Tverrfaglig tilnærming: En helhetlig behandlingsplan som involverer et team av helsepersonell, inkludert leger og psykologer, blir stadig mer vanlig. Dette gir en mer omfattende støtte for pasientene.
  • Aimovig (Erenumab): Det er lovende funn rundt bruk av CGRP-hemmeren Aimovig, i behandlingen av disse hodepinetypene. Selv om det fortsatt er tidlig, viser noen studier at Aimovig kan være effektivt for å redusere frekvensen og alvorlighetsgraden av hodepinen.

Dette gir grunn til optimisme for fremtiden. Med pågående forskning og moderne behandlingsmetoder, er det håp om at de som lider av disse hodepinetypene vil kunne få en mer nøyaktig diagnose og effektiv behandling som kan forbedre livskvaliteten.

Pr. i dag er ikke Aimovig eller andre CGRP-hemmere godkjent for refusjon for andre hodepinesykdommer enn migrene.

Les originalartikkelen her:

Two-year, real-world erenumab persistence and quality of life data in 82 pooled patients with abrupt onset, unremitting, treatment refractory headache and a migraine phenotype: New daily persistent headache or persistent post-traumatic headache in the majority of cases

Lær mer om hodepine

Relaterte artikler

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter